Svinjski kare s šampinjoni v vermutovi omaki

svinjski kare zrezek

Šampinjone najpreprosteje očistimo tako, da jih zbrišemo s papirnato kuhinjsko brisačo.
predpriprava
¦ Pečico segrejemo na 200 °C.
¦ Slanino narežemo na tanke rezine.
¦ Fileja odtajamo in očistimo, namažemo z gorčico, začinimo s soljo (gl. opozorila) in sveže mletim črnim poprom ter ovijemo v rezine slanine; gl. pojasnila.

priprava
¦ Fileja položimo v manjši pekač, tega pa za približno 30 minut potisnemo v segreto pečico, da se slanina hrustljavo zapeče. Fileja med pečenjem enkrat obrnemo.
¦ Perutninski osnovi prilijemo vermut, potem pa oboje pristavimo in močno segrejemo.
¦ Omaka z vermutom in šampinjoni. V ponvici pristavimo maslo in olje. Šalotko olupimo, drobno sesekljamo in stresemo na maščobo. Med mešanjem jo posteklenimo, da se zmehča. Potresemo jo z moko, ki jo med mešanjem na hitro prepražimo, potem pa med mešajem postopoma prilijemo vročo mešanico perutninske osnove in vermuta. Zavremo. Gobe narežemo na lističe, ki jih stresemo v omako, to pa počasi kuhljamo 15 minut; vmes jo posolimo.
¦ Pekač z mesom vzamemo iz pečice. Z dna pekača posnamemo maščobo, pečenkin sok pa skozi gosto cedilo precedimo v omako.

Dober tek!

 
Nahajate se: Home Recepti Svinjski kare s šampinjoni v vermutovi omaki