Glazirana barbecue goveja rebrca

Na začetku naj povem da se omaka za žar lahko kupi pripravljena, moj recept vsebuje mojo domačo izvedbo. Omako pripravimo iz goste jušne osnove (knorr ima neke želejaste goveje kockice, še boljše če imate kaj še boljšega okusa kot naprimer nomu), paradižnikove mezge, začimb za žar, soli, gorčice in olja. (Marinadi lahko dodamo tudi malo mleka, da zmehča meso). Goveja rebrca čez noč mariniramo v hladilniku. Nekaj glazure prihranimo za kasneje.

V pekač damo peki papir in marinirana rebrca. Pečemo na 160 stopinj vsaj eno uro in vsake 20 min pomažemo z čopičem da ustvarimo glazuro. Rebra se pečejo skoraj dve uri (vem, dolgo, ampak če je temperatura previsoka se popolnoma presušijo). Na koncu lahko zadnjih 10 min temperaturo dvignemo, da se lepo zapečejo.

mlada goveja rebrca

Krompirček narežemo začinimo z soljo, poprom, peteršiljem in oljem.
V tej kombinaciji ne bi dodajala več začimb saj so že rebra močnejšega okusa.
Zelo lepo paše zraven mehka zelena solata.

Dober tek!

 
Nahajate se: Home Recepti Glazirana barbecue goveja rebrca