Recepti

svinjski kare zrezek

Svinjski kare s šampinjoni v vermutovi omaki

Šampinjone najpreprosteje očistimo tako, da jih zbrišemo s papirnato kuhinjsko brisačo.
predpriprava
¦ Pečico segrejemo na 200 °C.
¦ Slanino narežemo na tanke rezine.
¦ Fileja odtajamo in očistimo, namažemo z gorčico, začinimo s soljo (gl. opozorila) in sveže mletim črnim poprom ter ovijemo v rezine slanine; gl. pojasnila.

priprava
¦ Fileja položimo v manjši pekač, tega pa za približno 30 minut potisnemo v segreto pečico, da se slanina hrustljavo zapeče. Fileja med pečenjem enkrat obrnemo.
¦ Perutninski osnovi prilijemo vermut, potem pa oboje pristavimo in močno segrejemo.
¦ Omaka z vermutom in šampinjoni. V ponvici pristavimo maslo in olje. Šalotko olupimo, drobno sesekljamo in stresemo na maščobo. Med mešanjem jo posteklenimo, da se zmehča. Potresemo jo z moko, ki jo med mešanjem na hitro prepražimo, potem pa med mešajem postopoma prilijemo vročo mešanico perutninske osnove in vermuta. Zavremo. Gobe narežemo na lističe, ki jih stresemo v omako, to pa počasi kuhljamo 15 minut; vmes jo posolimo.
¦ Pekač z mesom vzamemo iz pečice. Z dna pekača posnamemo maščobo, pečenkin sok pa skozi gosto cedilo precedimo v omako.

Dober tek!

piscancji medaljoni

Piščanji medaljoni s slanino in sirom

Na kuhalnik pristavimo ponev, v kateri segrejemo olje. Na segretem olju popečemo piščančje medaljone. Na vsaki strani jih pečemo približno 4 minute. Nato medaljone preložimo na krožnik in obložimo z rezinami mocarele. Vsak medaljon ovijemo z rezino slanine, ki jo pritrdimo z zobotrebcem.

Pečico vključimo in nastavimo na žar. Pekač obložimo s papirjem za peko in nanj položimo piščančje medaljone. Pekač za dobrih 7 do 10 minut potisnemo v pečico, da se sir stopi in rahlo zapeče.

Pekač z medaljoni vzamemo iz pečice, medaljone serviramo na krožnike, jim previdno odstranimo zobotrebce in postrežemo skupaj z izbrano prilogo.

Dober tek!

mlada goveja rebrca

Glazirana barbecue goveja rebrca

Na začetku naj povem da se omaka za žar lahko kupi pripravljena, moj recept vsebuje mojo domačo izvedbo. Omako pripravimo iz goste jušne osnove (knorr ima neke želejaste goveje kockice, še boljše če imate kaj še boljšega okusa kot naprimer nomu), paradižnikove mezge, začimb za žar, soli, gorčice in olja. (Marinadi lahko dodamo tudi malo mleka, da zmehča meso). Goveja rebrca čez noč mariniramo v hladilniku. Nekaj glazure prihranimo za kasneje.

V pekač damo peki papir in marinirana rebrca. Pečemo na 160 stopinj vsaj eno uro in vsake 20 min pomažemo z čopičem da ustvarimo glazuro. Rebra se pečejo skoraj dve uri (vem, dolgo, ampak če je temperatura previsoka se popolnoma presušijo). Na koncu lahko zadnjih 10 min temperaturo dvignemo, da se lepo zapečejo.

Krompirček narežemo začinimo z soljo, poprom, peteršiljem in oljem.
V tej kombinaciji ne bi dodajala več začimb saj so že rebra močnejšega okusa.
Zelo lepo paše zraven mehka zelena solata.

Dober tek!

gozdni sadezi 400x400 px

Mlečni shake-MILKSHAKE

Izberete mleko po izbiri ter ga zmiksajte s sadjem. Nato  dodajte še sadje po izbiri in voila... Milkshake je pripravljen v trenutku!

Dober tek!

 
Nahajate se: Home Recepti